Εξοπλισμός Θερμικής Απεντόμωσης

Η AgroSpeCom είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και έμπορος της Thermonox για τις χώρες της Βαλκανικής και την Τουρκία.
Η AgroSpeCom είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της TempAir για την Ευρώπη και επιλεγμένες χώρες της Ασίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε εξοπλισμό θερμικής απεντόμωσης χρειαστείτε. Η έμπειρη ομάδα μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό για το χώρο σας. Κύριες παράμετροι που επηρεάζουν τη βέλτιστη επιλογή εξοπλισμού είναι το υλικό κατασκευής του χώρου, αλλά και το μέγεθός του. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε την προσφορά μας.

Εξοπλισμός ThemoNox

Η γερμανική τεχνολογία ThermoNox στην υπηρεσία σας. Ο ακόλουθος εξοπλισμός ThermoNox είναι διαθέσιμος. Τα έμπειρα στελέχη μας θα σας βοηθήσουν για το βέλτιστο συνδυασμό εξοπλισμού στο χώρο σας.

Ηλεκτρικοί Θερμαντήρες

Οι θερμαντήρες είναι πιστοποιημένοι με ATEX για ασφαλή χρήση σε εκρηκτικές ατμόσφαιρες και έχουν χρησιμοποιηθεί για πάνω από 10 χρόνια σε αλευρόμυλους και βιομηχανίες τροφίμων. Διαθέτουν 15 μέτρα καλωδίου, καταναλώνουν 18,75kW και απαιτούν ρεύμα 400V, 50Hz, 32A. Οι θερμαντήρες βρίσκονται πάνω σε ενσωματωμένα ροδάκια και μπορούν να μετακινηθούν εύκολα από ένα άτομο. Κάθε θερμαντήρας μπορεί να θερμάνει έναν όγκο μεταξύ 350 και 500m3.

Ανεμιστήρες Εδάφους

Είναι βιομηχανικού τύπου ανεμιστήρες με κάθετη γωνία που παράγουν ροή αέρα 15.000cfm. Οι ανεμιστήρες χρειάζονται ρεύμα 400V, 50Hz, 3 φάσεων. Ο ρόλος τους είναι να κατανέμουν τον αέρα του χώρου με σκοπό να σταθεροποιήσουν τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα.

Διανομείς ηλεκτρικού ρεύματος

Ο πίνακας του ηλεκτρικού διανομέα περιλαμβάνει 15 υποδοχές των 32Α και 2 υποδοχές των 16Α. Συνδέεται μέσω 3 καλωδίων 20 μέτρων των 240mm2 και περιλαμβάνει 2 ανεμιστήρες ψύξης και φίλτρα. Ο διανομέας υποστηρίζεται από μια μεταλλική παλέτα και έχει έναν κύριο διακόπτη λειτουργίας.

Εξοπλισμός TempAir

Αμερικάνικη τεχνολογία θερμικής απεντόμωσης με προσθήκη εξωτερικού αέρα. Χρησιμοποιούνται θερμαντικά σώματα προπανίου ή φυσικού αερίου, εξατμιστής, δεξαμενή αερίου και σωληνώσεις. Τα θερμαντικά σώματα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και ρυθμίζουν αυτόματα τον παρεχόμενο θερμό αέρα προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου. Ο παρεχόμενος εξοπλισμός περιλαμβάνει:

Θερμαντήρες Σειράς THP

Οι θερμαντήρες αυτοί λειτουργούν άριστα στους περισσότερους τύπους κατασκευών και δουλεύουν ως χειριστές αέρα παρέχοντας θερμό, ξηρό αέρα. Οι θερμαντήρες της σειράς THP εγκαθίστανται είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά απορροφώντας 100% φρέσκο αέρα από τους αεραγωγούς εισόδου του μηχανήματος και αποδίδουν τον αέρα διαμέσου θερμοστάτη.

Χαρακτηριστικά:

  1. Ηλεκτρονική ρύθμιση ελέγχου του καυστήρα και απομακρυσμένοι θερμοστάτες χώρου ρυθμίζουν αυτόματα τη ροή του φυσικού αερίου, κάτι που εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρημάτων για το κόστος των καυσίμων.
  2. Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας παρέχει μεγάλες ποσότητες αέρα και υψηλές στατικές πιέσεις.

Ανεμιστήρες

Φορητοί και εύχρηστοι, αυτοί οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατανείμουν αέρα σε εφαρμογές θέρμανσης, ψύξης και αφύγρανσης. Είναι φτιαγμένοι με υλικά αντοχής, και είναι κατάλληλοι για χώρους με υψηλές θερμοκρασίες και πολύ σκόνη.

Η παρακολούθηση θερμοκρασίας γίνεται με αισθητήρες ασύρματης τεχνολογίας, ενισχυτές ασύρματου σήματος και δέκτη συνδεδεμένο με υπολογιστή.

Οι αισθητήρες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία κάθε ορόφου όπως φαίνεται στις γαλάζιες κατόψεις.

Η εξέλιξη της θερμοκρασίας περιγράφεται στο διάγραμμα που ακολουθεί:

Διάγραμμα θερμοκρασιών που ελήφθησαν με ασύρματους δέκτες θερμοκρασιών σε 25 σημεία στον χώρο του Μύλου. Οι θερμοκρασίες διατηρήθηκαν σε όλα τα σημεία  στους 55οC περίπου για  16 τουλάχιστον ώρες.

Επιπλέον χρησιμοποιούνται θερμόμετρα χειρός υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Μετά από κάθε θερμική απεντόμωση συντάσσεται σχετική έκθεση παρατηρήσεων και συμπερασμάτων.