Δεσμευτές Αιθυλενίου

Οι δεσμευτές αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της Φρέσκιας Παραγωγής κατα την διάρκεια της Αποθήκευσης και της Μεταφοράς.

Περιγραφή Προϊόντος: Πρόκειται για συσκευασμένο υπερμαγγανικό νάτριο σε μικρά σακουλάκια ή σε συσκευασία τύπου σωλήνα, το οποίο απορροφά και απομακρύνει το παραγόμενο αιθυλένιο σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Στόχος: Στόχος είναι να επιμηκυνθεί ο χρόνος ωρίμανσης, αυξάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το χρόνο συντήρησης και διατηρώντας αναλλοίωτα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά

Η ευκαιρία: Η χρήση αυτού του προϊόντος δίνει μια μοναδική ευκαιρία στην εταιρεία να διαχειριστεί χρονικά καλύτερα τις πωλήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην αγορά και στα σούπερ-μάρκετ.

Πλεονεκτήματα Προϊόντος:

 1. Βελτίωση συνθηκών υγιεινής. Ο αέρας που κυκλοφορεί σε ψυκτικούς θαλάμους παραμένει ελεύθερος από μικροοργανισμούς, αιθυλένιο και μύκητες.
 2. Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων σε μεταφορές με container ή ψυκτικούς θαλάμους.
 3. Τα φρούτα και λαχανικά καθυστερούν να ωριμάσουν.
 4. Η απώλεια της χλωροφύλλης καθυστερεί.
 5. Η μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και οι παραγόμενες οσμές μειώνονται.
 6. Κατάλληλο και για βιολογικά προϊόντα.
 7. Ασφαλής απόρριψη μετά τη χρήση.

Λειτουργία: Το υπερμαγγανικό νάτριο ως ισχυρός οξειδωτικός παράγοντας , το συναντάμε με τη μορφή σβώλων μέσα στους οποίους γίνεται και η οξείδωση του αιθυλενίου με αποτέλεσμα το χρώμα αυτών των σβώλων να μετατρέπεται από μωβ σε σκούρο καφέ. Σε τελικό στάδιο χρωματίζεται μαύρο λόγω του εναπομείναντος μαγγανίου και τότε πλέον σταματάει και η δράση του.

Χρήση: Το υπερμαγγανικό νάτριο με τη μορφή σβώλων συσκευάζεται είτε σε σακουλάκια τα οποία τοποθετούνται μέσα σε τελάρα ή κιβώτια των φρούτων και λαχανικών είτε σε πλαστική συσκευασία τύπου σωλήνα οι οποίες τοποθετούνται εσωτερικά των ψυκτικών θαλάμων των container και συγκεκριμένα πάνω στα ψυκτικά μηχανήματα. Σε περίπτωση που η μεταφορά γίνεται χωρίς ψύξη επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ποσότητα: Η απαραίτητη ποσότητα προϊόντος που θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες:

 1. Τύπος φρέσκου προϊόντος.
 2. Χρόνος μεταφοράς του προϊόντος (αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για εξαγωγές).
 3. Ποσότητα ανά container ή/και box.
 4. Θερμοκρασία στο container ή θερμοκρασία μεταφοράς.
 5. Φωτογραφίες με την κατάσταση του προϊόντος.