Η Εταιρεία

Ιστορικό
Η AgroSpeCom ιδρύθηκε το 1980 από τον Αθανάσιο και την Αικατερίνη Σωτηρούδα με το όραμα της Υψηλής Ποιότητας στην παρεχόμενη υπηρεσία. Η εταιρεία των 3-4 ατόμων στήριζε κολοσσούς όπως η Cargill κατέχοντας την γνώση και πρεσβέβοντας την Ποιότητα. Σήμερα η AgroSpeCom στοχεύει σε υπηρεσίες με «μηδέν λάθη» και ολική ποιότητα χρησιμοποιώντας τις γνώσεις 15 Επιστημόνων με ειδίκευση στα Τρόφιμα.

To 1980, AGROSPECOM ξεκινάει την πρώτη της δραστηριότητα που είναι η επίβλεψη φορτίων σε καράβια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μέχρι το 1987 η AgroSpeCom διενεργεί επιθεωρήσεις φορτίων και εκτός Ελλάδας σε Ιράν, Συρία και Λίβανο.

Από το 1996 μέχρι το 2001 η Frito-Lay αγοράζει το καλαμπόκι Costanza από την Ελλάδα για την παραγωγή των Doritos. Η AgroSpeCom αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο από το χωράφι μέχρι το εργοστάσιο.

Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Forum Ποιότητας με συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τέλος, η AgroSpeCom είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Απεντομωτών ΣΕΑΜΕ από το 2000 με συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AgroSpeCom μάλιστα έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΣΕΑΜΕ  για δύο τριετίες.

Το 1998 ο Βασίλης Σωτηρούδας ξεκινά να εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης του ΕΛΟΤ σε επιθεωρήσεις ISO στις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων. Αργότερα συνεχίζει στους Eurocert, Lloyds και Certification International.
Το 1999 αποκτάει την αντιπροσώπευση για Ελλάδα και Βαλκάνια των φερομονικών παγίδων Insects Limited Inc που παράγονται στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ.
Το 2000 η AgroSpeCom παρουσίαζει στο σεμινάριο των Geaps στο Phoenix, AZ την εφαρμογή για ψηφιακή χαρτογράφηση χωραφιών.
Το 2001 οι Insects Limited & AgroSpeCom οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Fumigants & Pheromones
Το 2003 η AGROSPECOM πιστοποιεί τις υπηρεσίες της σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2000, ενώ το 2007 η εταιρεία πιστοποιεί τις υπηρεσίες της σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005.

Το 2008 η AGROSPECOM αναλαμβάνει την αποκλειστική εκπροσώπηση του γερμανικού συστήματος THERMONOX στην Ελλάδα. Η θερμική απεντόμωση χώρων βιομηχανικών τροφίμων και χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και παλεττών είναι μιακαινοτομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο και η AgroSpeCom είναι η πρώτη εταιρεία του χώρου των απεντομωτών (pest control) που αναλαμβάνει μια τόσο σοβαρή επένδυση, ύψους 150,000 ευρώ. Παράλληλα, το 2008 στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη εγκαθιστά θάλαμο στον οποίο πραγματοποιεί απεντομώσεις παλετών με βάση το πρωτόκολλο ISPM-15 και λαμβάνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον κωδικό 034. Μέχρι σήμερα η AgroSpeCom παραμένει η μόνη εταιρεία απεντομώσεων που παρέχει το πιστοποιητικό ISPM-15. Οι υπόλοιποι πάροχοι του εν λόγω πιστοποιητικού στην χώρα μας είναι εταιρείες  κατασκευής ή εμπορίας παλετών.

Το 2011, συνεχίζοντας την καινοτομική της πορεία στο χώρο της θερμικής απεντόμωσης, η AgroSpeCom έρχεται σε επαφή με την αμερικανική εταιρεία TempAir και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της. Η διαφοροποίηση σε σχέση με το Thermonox είναι ότι η γερμανική τεχνολογία απαιτεί τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος σε αντίθεση με την αμερικάνικη τεχνολογία που χρησιμοποιεί την πιο «πράσινη» λύση του φυσικού αερίου ή του προπανίου.

Παράλληλα, το 2008 η εταιρεία αναλαμβάνει την αποκλειστική εκπροσώπηση και διαχείριση του Ολλανδικού συστήματος EcO2 στην Ελλάδα. Έτσι, η συνεργασία της EcO2 BV με την AgroSpeCom οδηγεί στη ίδρυση της EcO2-Greece. Η νέα εταιρεία ασχολείται με την απεντόμωση φορτίων σε θαλάμους τροποποιημένης ατμόσφαιρας με την προσθήκη αζώτου και τη μείωση οξυγόνου του κλειστού θαλάμου στο 1%. Η μέθοδος λαμβάνει σημαντική αποδοχή από περισσότερες από 10 επώνυμες εταιρείες τροφίμων της χώρας. Είναι μέθοδος αποδεκτή και για Βιολογικά Προϊόντα.

Το 2009 η AgroSpeCom υλοποιεί την πρώτη μυοκτονία σε βιομηχανική κλίμακα με χρήση CO2.

Το 2011 η εταιρεία ενοικιάζει αποθηκευτικό χώρο 1,500m2 στα Οινόφυτα Βοιωτίας και εγκαθιστά 3 θαλάμους απεντόμωσης με το σύστημα τροποποιημένης ατμόσφαιρας με άζωτο, καθαρό δωμάτιο ασφαλούς αποθήκευσης προϊόντων και θάλαμο φόρτωσης. Δημιουργείται έτσι η Safe Foods Logistics η οποία, παρέχει υπηρεσίες logistics μαζί με την παροχή μιας πρωτοποριακής μεθόδου απεντόμωσης για τα ελληνικά δεδομένα, 100% φιλικής προς το περιβάλλον και με μηδενικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν χρησιμοποιούνται χημικά μέσα απεντόμωσης που μπορεί να αφήσουν υπολείμματα στα τρόφιμα, αλλά και να διαρρεύσουν στο περιβάλλον.
Το Όραμά Μας
Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και άρτια εκπαιδευμένους επιστήμονες παρέχουμε υπηρεσίες εξαιρετικής ποιότητας και μηδενικού σφάλματος για την εξασφάλιση ασφαλών τροφίμων.
Αποσκοπούμε να είμαστε ανεκτίμητος συνεργάτης της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για να υλοποιήσουμε το όραμα μας επενδύουμε στην καινοτομία, εκπαιδευόμαστε συνεχώς και μετράμε την απόδοση μας.

Στόχος σε ότι κάνουμε είναι μόνο το άριστο.

Η Αποστολή Μας

Προκειμένου για την επίτευξη του Οράματός Μας:

  • Εστιάζουμε στην έρευνα και την καινοτομία ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας.
  • Εκπαιδεύουμε συνεχώς τους εργαζομένους μας ώστε να τους παρέχουμε γνώση και δεξιότητες πάνω σε σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.
  • Εγκαθιστούμε δείκτες παρακολούθησης των υπηρεσιών που παρέχουμε.
  • Θέτουμε μεθόδους διείσδυσης σε νέες αγορές και νέους τομείς δραστηριοποίησης.
  • Συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τη βιομηχανία τροφίμων με απρόσκοπτη επίδοση και αριστεία.
Πιστοποιήσεις
Η AgroSpeCom τηρεί Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας πιστοποιημένο κατά το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008. Οι τρεις βασικές αρχές που διέπουν αυτό το Διεθνές Πρότυπο είναι η διεργασιοκεντρική προσέγγιση, η πελατοκεντρική προσέγγιση και η συνεχής βελτίωση. Έτσι, η εταιρεία έχει τμηματοποίησει όλο το φάσμα λειτουργίας της σε αναγνωρισμένες διεργασίες, με διακριτά εισερχόμενα και εξερχόμενα, και τις οποίες παρακολουθεί με συγκεκριμένους μετρήσιμους δείκτες απόδοσης (KPIs) σε εξαμηνιαία και ετήσια βάση. Στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής προσέγγισης, η εταιρεία έχει αναγνωρίσει την παροχή υπηρεσίας ως μια ανεξάρτητη διεργασία που διέπεται από το Δείκτη Ικανοποίησης Πελάτη και το Δείκτη Παραπόνων Πελατών. Μέσα στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης, στόχος της εταιρείας είναι η αριστοποίηση των δεικτών της προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες άριστης ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών.
Περαιτέρω, η AgroSpeCom τηρεί Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων πιστοποιημένο ως προς τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 22000:2005. Μέσα στα πλαίσια αυτά, έχει αναγνωρίσει το σύνολο των κινδύνων που μπορεί να ενέχει το φάσμα δραστηριοτήτων της στη διατροφική αλυσίδα και ειδικότερα μέσα στους χώρους παραγωγής στους οποίους εμπλέκεται, όπως για παράδειγμα η αλληλεπίδραση θερμαντικών μηχανημάτων με τον υπάρχοντα εξοπλισμό ενός χώρου παραγωγής, η επίπτωση της κυκλοφορίας ανθρώπων της εταιρείας μέσα σε χώρους όπου βρίσκονται γραμμές παραγωγής τροφίμων κ.λπ.. Αποτέλεσμα αυτής της ανάλυσης είναι να έχει θεσμοθετήσει διαδικασίες με τις οποίες ελαχιστοποιεί οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο σχετιζόμενο με την ασφάλεια τροφίμων.
Από το 1999, η AgroSpeCom είναι μέλος της Gafta (Grain and Feed Trade Association), και αποτελεί διαπιστευμένο φορέα για να διενεργεί ελέγχους ποιότητας & βάρους κατά την εισαγωγή ή εξαγωγή φορτίων. Με βάση τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές διενεργεί ελέγχους με χρήση επίσημων τεχνικών δειγματοληψίας και εκδίδονται τα σχετικά Πιστοποιητικά. Επίσης, η εταιρεία διενεργεί ελέγχους σε φορτία που έχουν υποστεί φθορά ή αλλοίωση ή δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές παραγγελίας.