Απεντόμωση με Ελεγχόμενη Ατμόσφαιρα

Η EcO2-Greece ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008 με την συμμετοχή των EcO2 BV και AgroSpeCom Ltd. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εφαρμογή απεντομώσεων με εναλλακτικές μεθόδους.  Η μητέρα εταιρεία EcO2 BV με έδρα την Ολλανδία έχει δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας «πράσινες» μεθόδους (www.eco2.nl).

Η μεθοδολογία απεντόμωσης με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα αναφέρεται στην τοποθέτηση προϊόντων μέσα σε αεροστεγώς κλειστούς θαλάμους ή σε σιλό/ Γίνεται παροχή αζώτου ώστε το επίπεδο οξυγόνου να πέσει κάτω από 1% και ελέγχεται η θερμοκρασία. Σε αυτές τις συνθήκες όλα τα στάδια των εντόμων σκοτώνονται. Η μέθοδος ελεγχόμενης ατμόσφαιρας EcO2 αποτελεί μια ρεαλιστική εμπορική επιλογή χωρίς τη χρήση φαρμάκων για την απεντόμωση σε προϊόντα. Απλοί θάλαμοι (σαν ψυγεία) κατασκευάζονται δίπλα στους χώρους παραγωγής ή αποθήκευσης στο κάθε εργοστάσιο. Με την χρήση ειδικής τεχνολογίας δημιουργείται η ελεγχόμενη ατμόσφαιρα που προκαλεί θανάτωση σε όλα τα στάδια των εντόμων. Η απεντόμωση με την χρήση της τεχνολογίας ΕcO2 εφαρμόζεται και σε σιλό αποθήκευσης σιτηρών. Μεταλλικά ή τσιμεντένια σιλό, μπορούν να απεντομωθούν χωρίς ειδικές διαδικασίες στεγανοποίησης.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι:

  1. Δεν αναπτύσσονται έντομα εντός του προϊόντος.
  2. Χρειάζεται ίδιο χρόνο εφαρμογής με την Φωσφίνη (3-8 ημέρες).
  3. Δεν γίνεται χρήση φαρμάκων και άρα δεν υπάρχουν υπολείμματα.
  4. Χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή χωρίς αναμονή εργολάβου.
  5. Διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό.
  6. Δεν δημιουργούνται ανθεκτικά έντομα.
  7. Ελαχιστοποιείται η επικινδυνότητα για το προσωπικό.
  8. Έχει ανταγωνιστικό κόστος εφαρμογής.

Εκτός από την κατασκευή θαλάμων για τους πελάτες της, η AgroSpeCom προσφέρει και μια υπηρεσία απεντόμωσης EcO2 για τρίτους και αποθήκευσης (logistics). Η AgroSpeCom διαθέτει 3 θαλάμους ελεγχόμενης ατμόσφαιρας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, έναν ειδικό χώρο «καθαρού δωματίου» και προθάλαμο φόρτωσης. Αυτά είναι εγκατεστημένα σε ενοικιαζόμενο χώρο στις αποθήκες logistics Transcombi στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Οι διαστάσεις κάθε θαλάμου είναι 15μ μήκος, 3,5μ φάρδος και 4,5μ ύψος. Το καθαρό δωμάτιο καταλαμβάνει 1,200m2 με 15μ ύψος και ο προθάλαμος φόρτωσης 100m2.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξοπλισμό, κάντε κλικ εδώ