Το IFS αναβαθμίστηκε από την έκδοση 6.1. στην έκδοση 7!

Μετά από πολλές αναβολές λόγω της πανδημίας εκδόθηκε πλέον η νέα έκδοση IFS v.7 για την οποία η μετάβαση κρίνεται υποχρεωτική από 1/7/2021.

Οι αλλαγές

Σύμφωνα με τους εκδότες, το νέο IFS Food εστιάζει περισσότερο στην επιτόπια αξιολόγηση και λιγότερο στην τεκμηρίωση μέσω των αρχείων. Μειωμένος αριθμός απαιτήσεων κατά 15% εμφανίζεται στην βελτιωμένη δομή, η οποία είναι καθόλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ενδιαφερομένων του IFS, με την λίστα ελέγχου να ευθυγραμμίζεται με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές συγκριτικής αξιολόγησης GFSI έκδοση 2020.1, FSMA και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βελτιώσεις καταγράφηκαν επίσης στο σύστημα βαθμολόγησης και στην έκθεση αξιολόγησης που πλέον είναι πιο καθαρά δομημένη και φιλική προς τον χρήστη. Η Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων (Food Safety Culture) αποτελεί εξίσου μια νέα ενσωμάτωση στη λίστα ελέγχου αξιολόγησης.

Απροειδοποίητος έλεγχος

Μία εντελώς νέα απαίτηση που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στα πρότυπα του GFSI  εμφανίζεται πλέον. Σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όπου ο επιθεωρούμενος είχε την ευχέρεια να επιλέξει αν ο έλεγχος από τον φορέα  πιστοποίησης θα πραγματοποιείται μόνο σε προκαθορισμένη ημερομηνία ή μόνο αιφνιδιαστικά, πλέον σε κάθε τρίτη αξιολόγηση πιστοποίησης ο έλεγχος υποχρεωτικά θα γίνεται απροειδοποίητα.

Πηγή: ifs website

Quality Control QA Team

Σχεδιασμός – εγκατάσταση ή αναβάθμιση του IFS

Η AgroSpeCom απασχολεί 25 επιστήμονες, σχεδιάζει και επιθεωρεί συστήματα για όλους τους κλάδους μεταποίησης, εμπορίας και παροχής υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένου της βιομηχανίας τροφίμων και του τουριστικού κλάδου.

Η διαδικασία της εγκατάστασης του συστήματος:

  • Διαγνωστική μελέτη, όπου γίνεται η διάγνωση των εγκαταστάσεων και υποδομών.
  • Ανάπτυξη και τεκμηρίωση των διαδικασιών, όπου συμπεριλαμβάνεται ο σχεδιασμός εντύπων, με βάσει τις απαιτήσεις του προτύπου IFSFood.
  • Περιγραφή των αρμοδιοτήτων και υπευθυνοτήτων των κρίσιμων θέσεων εργασίας.
  • Αρχείο νομοθετημάτων που αφορούν στη λειτουργία της επιχείρησης.
  • Εκπαίδευση του Υπευθύνου που θα παρακολουθεί το σύστημα
  • Τμηματική Δοκιμαστική λειτουργία του Συστήματος.
  • Εσωτερική Επιθεώρηση του Συστήματος.
  • Ανασκόπηση του Συστήματος, κλείσιμο μη συμμορφώσεων που προέκυψαν από την εσωτερική επιθεώρηση και προετοιμασία της Επιθεώρησης από τον Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης.
  • Παρουσία κατά την πιστοποίηση του Συστήματος από τον Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης.
  • Εφαρμογή τελικών διορθωτικών ενεργειών που μπορεί να προκύψουν από την επιθεώρηση του Φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή την πρόταση μας:

Καλέστε μας στο τηλεφωνικό μας κέντρο για όλη την Ελλάδα: 2310543125 & 2310555339 ή στείλτε μας email στο info@agrospecom.grΈνας από τους ειδικούς συμβούλους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

AgroSpeCom δραστηριοποιείται από το 1980 σε όλη την Ελλάδα σε Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις – Μυοκτονίες και από το 2002 με συστήματα ποιότητας. Απασχολεί μόνο επιστήμονες και εξειδικεύεται στον κλάδο HORECA και στη Βιομηχανία τροφίμων με επώνυμο πελατολόγιο.

Τηλεφωνικό κέντρο: 2310 543125

Θεσσαλονίκη- Κεντρική & Δυτική Μακεδονία – Ήπειρος – Ιόνιο: 2310 555339

Αθήνα- Νότια Ελλάδα: 6951774841

Θήβα- Βοιωτία- Εύβοια:  2262058909

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: 6976 688035

Ρόδος- Νησιωτική Ελλάδα: 6945 238444

Βόλος- Κεντρική Ελλάδα: 2421071053

E: info@agrospecom.gr

W: www.agrospecom.gr