Θερμική απεντόμωση & πιστοποιητικό BMSB για εξαγωγές προς Αυστραλία

"Θερμική απεντόμωση

BMSB Θερμική απεντόμωση εμπορευμάτων με πιστοποιητικό

Μετά την ανανέωση της Aυστραλιανής νομοθεσίας για το BMSB πιστοποιητικό κατά τη νέα σαιζόν 1/9/2019 έως 30/4/2020, όλες οι εξαγωγές εμπορευμάτων στο εξής που προορίζονται για την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία χρειάζεται να έχουν υποβληθεί σε θερμική απεντόμωση BMSB.
Η εταιρία μας, είναι η 1η εταιρία στην Ελλάδα που εντάχθηκε στη λίστα εγκεκριμένων απεντομωτών (Offshore BMSB providers Scheme), κατόπιν χρόνιας συνεργασίας με τις Αυστραλιανές αρχές και κατέχει ειδική BMSB άδεια. H AgroSpeCom εγγυάται ασφάλεια και επιτυχία στις απεντομώσεις BMSB βασισμένη στη 40ετή πείρα της σε διαφορετικές μεθόδους απεντόμωσης και στην 11ετή πείρα στις θερμικές απεντομώσεις, με προηγμένο φορητό εξοπλισμό που μπορεί να μετακινηθεί σε όλη την Ελλάδα.

BMSB (Brown marmorated stink bug)

Το Αυστραλιανό Υπουργείο Γεωργίας έχει θέσει το έντομο BMSB σε καθεστώς φυτοϋγειονομικής καραντίνας από 1/9/2018, καθότι μπορεί να επηρεάσει δραματικά το οικοσύστημα της Ωκεανίας. Στην ουσία το BMSB είναι η γνωστή «βρωμούσα» και προκαλεί ζημιές σε καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, συμβάλει στην απώλεια σπόρων, μεταδίδει φυτοπαθογόνα, κ.ά.

Η Ελλάδα, καθώς και γειτονικές χώρες όπως η Κροατία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Τουρκία, κ.ά., ανήκουν στις Χώρες υψηλού κινδύνου (BMSB Target Risk Countries) για την εφαρμογή του BMSB πρωτοκόλλου. Η AgroSpeCom πραγματοποιεί εφαρμογές και στις γειτονικές χώρες.

Εμπορεύματα υψηλού κινδύνου

Η εξαγωγή εμπορευμάτων – καινούριων ή μεταχειρισμένων (πχ οικοσυσκευή)- τα οποία είναι κατασκευασμένα ή περιέχουν μέρη από μέταλλο, χαλκό, αλουμίνιο, ξύλο, γυαλί, κ.ά., χρειάζεται να συνοδευτεί από BMSB πιστοποιητικό. Για να εντοπίσετε αν τα προϊόντα σας ανήκουν στη λίστα των υλικών υψηλού κινδύνου πατήστε εδώ: BMSB Target High Risk Goods

Θερμική απεντόμωση BMSB στην πράξη

Όλα τα έντομα καταπολεμούνται χωρίς εντομοκτόνα όταν εκτεθούν σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών για μερικές ώρες, καθότι αλλοιώνονται οι κυτταρικές τους μεμβράνες, μετουσιώνονται οι πρωτεϊνες τους, κ.ά.. Σε αυτή τη θερμοκρασία εξοντώνονται και τα αυγά τους, οπότε είναι ασφαλές ότι δε θα επιζήσουν για να εκκολαφθούν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Ανάλογα με τις υποδομές της εγκατάστασής σας και το σχεδιασμό της μεταφοράς (ολόκληρο container ή groupage), επιλέγουμε μαζί την κατάλληλη μέθοδο για εσάς.

Χώροι διεξαγωγής της BMSB θερμικής απεντόμωσης

α. Στον χώρο παραγωγής του κατασκευαστή εντός αυτοσχέδιου θαλάμου (κάτω από νάιλον) πριν φορτωθούν στο container

β. Στους θαλάμους απεντόμωσης της AgroSpeCom στον Ελαιώνα Θήβας ή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

γ. Εντός του container στην εγκατάσταση του πελάτη, σε ντεπό ή σε οποιοδήποτε χώρο

Εξοπλισμός BMSB θερμικής απεντόμωσης

Εκπαιδευμένοι τεχνικοί χρησιμοποιούν σύγχρονα ηλεκτρικά θερμαντικά μηχανήματα ή θερμαντικά μηχανήματα προπανίου για να θερμάνουν το στόχο βάσει του BMSB πρωτοκόλλου. Τοποθετούνται αισθητήρες θερμοκρασίας για να παρακολουθείται η εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο, η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ώρες. Τα δεδομένα από τους αισθητήρες μεταφέρονται στην πλατφόρμα μας και το link σας κοινοποιείται. Μετά τη λήξη της απεντόμωσης αποστέλεται το BMSB πιστοποιητικό που συνοδεύει τη μεταφορά.

BMSB δικαιολογητικά & ηλεκτρονικός φάκελος

Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας ετοιμάσει τον ηλεκτρονικό φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά, τα οποία τα αποστέλλει με την ολοκλήρωση της εφαρμογής στις αρχές της Αυστραλίας ή της Νέας Ζηλανδίας για να είναι διαθέσιμα κατά την παραλαβή του container στο τελωνείο κατά την εισαγωγή.

Ασφάλεια

Η  διαρκής επικοινωνία μας με το Υπουργείο Γεωργίας στην Αυστραλία και η εκπαίδευσή μας από τις αρχές σε κάθε λεπτομέρεια και αλλαγή της νομοθεσίας, δημιούργησε την τεχνογνωσία που εξασφαλίζει την ομαλή εισαγωγή κάθε container στην Ωκεανία χωρίς εκπλήξεις. Το γεγονός αυτό μαρτυρούν οι περισσότερες από 200 επιτυχημένες BMSB απεντομώσεις που διενεργήσαμε τη σαιζόν 2018-2019, καθώς και τα γνωστά ονόματα της Ελληνικής βιομηχανίας που μας εμπιστεύθηκαν.

Εξυπηρέτηση

Μέσω της παρουσίας μας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Ρόδο, Λαμία, Θήβα μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε όλη την Ελλάδα.  Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε τη μέθοδο της θερμικής απεντόμωσης BMSB που ταιριάζει στις διαδικασίες σας.

Στοιχεία επικοινωνίας: info@agrospecom.gr ή στο τηλεφωνικό μας κέντρο για όλη την Ελλάδα 2310.555.339.

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα σας εξυπηρετήσει βήμα-βήμα!